Quantafuel og Eurazeo annoncerer joint venture for sorteringsanlæg i Danmark.

Quantafuel og Eurazeo annoncerer joint venture for sorteringsanlæg i Danmark. Plastgenanvendelsesspecialisten Quantafuel og Eurazeo har i dag underskrevet en joint ventureaftale for sorteringsanlægget i ...

Quantafuel og Eurazeo annoncerer joint venture for sorteringsanlæg i Danmark.

Plastgenanvendelsesspecialisten Quantafuel og Eurazeo har i dag underskrevet en joint ventureaftale for sorteringsanlægget i Esbjerg, som bliver det største af sin slags i Danmark. Aftalen er underlagt godkendelse fra myndighederne og konkurrencemyndighederne.

Quantafuel og Eurazeo er i dag glade for at annoncere deres bindende aftale om udvikling og drift af et 50/50 joint venture for en plastaffaldssorteringsfabrik i Esbjerg, Danmark. Et gennembrud for markedet for plastaffald i Danmark. Sorteringsanlægget forventes at være operationelt i løbet af anden halvdel af 2023 og til markant at bidrage til EU’s og Danmarks genbrugsmål. I dag sendes over 50% af det danske plastaffald til forbrænding. Med sortering vil anlægget bidrage markant til at reducere CO2-emissioner.

For at etablere denne joint venture vil Eurazeo gennem Eurazeo Transition Infrastructure Fund erhverve 50% af aktierne i Quantafuels fuldt ejede datterselskab Quantafuel Esbjerg Aps, som vil udvikle og drive plastaffaldssorteringsanlægget i Esbjerg.

Anlægget vil være det største af sin art i Danmark og vil bestå af et topmoderne højteknologisk sorteringsystem, der adskiller plastaffaldet i monofraktioner egnet til salg til alle typer genbrugsanlæg, herunder mekanisk og kemisk genanvendeldse.

Quantafuels administrerende direktør, Lars Rosenløv, udtaler:

“I dag har vi taget et meget vigtigt skridt i Quantafuels vækstplaner. Vi er begejstrede for at have en partner som Eurazeo, hvis mål er at investere ansvarligt og lægge grundlaget for en bæredygtig fremtid. Esbjerg-anlægget er en stærk investering, og dette er en unik mulighed for at udnytte et betydeligt, uudnyttet potentiale på det danske marked. Partnerskabet med Eurazeo bekræfter Quantafuels øgede finansieringskapacitet. Mens Quantafuel fortsætter med at vokse, udvider vi også kilderne til finansiering.”

Martin Sichelkow, Eurazeos administrerende direktør for infrastruktur-teamet, siger:

“Vi er begejstrede for at samarbejde med en ligesindet, visionær og bedst-i-klassen virksomhed som Quantafuel, der er bygget op omkring ESG & bæredygtighedsprincipper, der er i fuld overensstemmelse med vores Artikel-9 Eurazeo Transition Infrastructure Fund. Ved at tilbyde en lokal løsning for plastsortering til kommuner og industri, vil vi muliggøre forbedret sporbarhed af alt affald, der modtages og behandles. For nuværende og kommende generationer er det afgørende, at industri og financieringsvirksomheder går sammen om at reducere CO2 aftrykket af plastaffald og bidrage til en cirkulær økonomi. Dette projekt er et udtryk for den tankegang. Vi er stolte over at være en del af det og håber, at det er begyndelsen på et længerevarende og bredere samarbejde med Quantafuel.”

Oprindeligt indlæg på quantafuel.com.