ReSource Denmark og IVAR IKS indgår samarbejdsaftale om plastaffald

ReSource, Danmarks første storstilede anlæg til sortering af plastaffald, og IVAR IKS-affaldshåndterings- og genbrugsanlæg i Forus, Norge, har underskrevet en samarbejdsaftale, der har til formål at styrke både opstrøms- og nedstrømsaktiviteter mellem virksomhederne.
Array
Venstre til højre: Rudolf Meissner, ansvarlig for genanvendelse hos IVAR, Ingrid Nordbø, administrerende direktør for IVAR, Thomas Steenbuch Tharaldsen, bestyrelsesmedlem i ReSource, og Idar Alvestad, lead product manager hos Quantafuel.

ReSource, Danmarks første store plastsorteringsanlæg og IVAR IKS-affaldshåndterings- og genanvendelsesanlæg i Forus, Norge, har underskrevet en samarbejdsaftale, der har til formål at styrke både opstrøms- og nedstrømsaktiviteter mellem virksomhederne.

Dette indebærer at arbejde hen imod et fælles mål i fremtiden, der gør det muligt for ReSource at modtage plast fra IVAR, og for IVAR at modtage færdigsorteret plast til vask og mekanisk genanvendelse.

Det primære mål for begge parter er at øge genanvendelsen af husholdningsplast samt sikre gennemsigtighed og sporbarhed af genanvendelige plastaffalds-ressourcer. ReSource, der i øjeblikket er under opførelse og vil være klar ved udgangen af dette år, vil være Nordens mest moderne sorteringsanlæg med en kapacitet til at behandle 160.000 tons plastaffald. Det vil indeholde et topmoderne højteknologisk sorteringsystem, der adskiller plastaffaldet i monofraktioner egnet til alle typer genanvendelsessanlæg, herunder mekanisk og kemisk genanvendelse. Det vil også benytte den nyeste teknologi til at spore plastaffaldets oprindelse og anvendelse ved at tappe ind i de store datamængder, der genereres i sorterings- og genanvendelsesprocesserne.

ReSource og IVAR vil starte deres samarbejde med informationsdeling for at optimere produktionens output og den kommercielle værdi.

Thomas Steenbuch Tharaldsen, bestyrelsesmedlem i ReSource, siger:

“Vi er spændte på at gå sammen med IVAR og dets yderst kompetente team på en rejse mod et klart og fælles mål om at genanvende så meget plastaffald som muligt. Dette samarbejde signalerer til plastaffaldssektoren, at sorterings- og genanvendelses-anlæg bør arbejde sammen på tværs af nationer og ejerskab. En stærk og samarbejdsvillig affaldssektor er den eneste måde, vi vil kunne nå de ambitiøse EU-mål for genanvendelse af plast.”

Ingrid Nordbø, administrerende direktør for IVAR, siger:

“IVAR’s anlæg til vask og mekanisk genanvendelse af plast er under opførelse, og vi vil drage stor fordel af sorterede plastleverancer fra ReSource til yderligere behandling i vores anlæg. Vi tror, at samarbejdet vil være gensidigt gavnligt for vores respektive faglige fællesskaber inden for sortering og plastgenanvendelse.”

Thomas Steenbuch Tharaldsen fortsætter:

“Da IVAR’s sorteringsanlæg blev beskadiget af en brand sidste år*, skabte det et tomrum på det nordiske marked for plastaffald, både på proces- og kompetenceniveau. Vi håber, at ReSource kan hjælpe med at udfylde dette hul på procesniveau ved at bruge norsk, blandet husholdningsplast. Vi er også taknemmelige for den topmoderne kompetence, IVAR’s team kan bidrage med, og vi ser frem til at samarbejde og bidrage til IVAR’s genåbning.”

* IVAR’s sorteringsanlæg i Forus blev beskadiget af en brand den 22. juli 2022, og er midlertidigt ude af drift.

Array