Materialeforsynings-aftale underskrevet mellem ReSource Denmark og det finske serviceselskab Lassila & Tikanoja (L&T)

En forsyningsaftale for årlig levering af mindst 20.000 tons finsk husholdningsplastaffald er sikret for ReSource Denmark, landets største anlæg til plastaffaldsortering. For ReSource er den årlige værdi af den flerårige kontrakt i overensstemmelse med virksomhedens forventninger.
Array

Aftalen med L&T er den første af sin art for ReSource Denmark, der vil være en betydelig bidragyder til at nå målene for genanvendelse af plast i Norden, når den er i drift. Der er stort behov for infrastruktur til sortering af plastaffald. ReSource er en afgørende brik i værdikæden for genanvendelse af plastaffald. Anlægget forventes idriftsat ved udgangen af 2023 med kapacitet til at sortere op til 160.000 tons blandet plastikaffald årligt i genanvendelige fraktioner.

L&T vil levere mindst 20.000 tons finsk husholdningsaffald om året til ReSource, med de første leverancer i 2023. Aftalen løber to år med mulighed for forlængelse.

ReSources ejere, Quantafuel ASA og Eurazeo SE, byder nyheden velkommen:

Martin Sichelkow, Eurazeos administrerende direktør for infrastruktur-teamet og bestyrelsesmedlem i ReSource, siger:

“Denne aftale med L&T, den første for ReSource, med en anerkendt kunde og stor mængde, er en nøglemilepæl for at positionere os som en central aktør i Norden. Vi er stolte af at kunne modtage, behandle og sortere plast fra så tidligt som 2023.”

Thomas Steenbuch Tharaldsen, bestyrelsesmedlem i ReSource, siger:

“Denne aftale cementerer vores strategi om at blive en central aktør i realiseringen af Danmarks og Europas mål for sortering og genanvendelse af plastaffald. Vi deler et ansvar for at beskytte naturen og miljøet mod de skadelige virkninger af plast, der ikke er sorteret til genanvendelse. Vores anlæg sikrer, at plasten får et nyt liv. Selvom ReSource nu begynder at modtage plast fra finske husstande, er budskabet klart. Dette er Danmarks sorteringsanlæg, og alle vil kunne øge deres sortering og genanvendelse ved at sende deres plastaffald herhen. ReSources primære rolle i Danmark vil være at samle interessenter, der ønsker at bidrage til at øge genanvendelsen af plast.”

Opførelsen af ReSource i Esbjerg er godt i gang. Anlægget vil være det største af sin art i Danmark og bestå af et topmoderne højteknologisk sorteringsanlæg, der skiller plastaffaldet i monofraktioner egnet til alle typer genanvendelsesanlæg, herunder mekanisk og kemisk genanvendelse.

Ville Vainio, direktør i miljøafdelingen hos L&T, siger:

“Vores mission er at gøre cirkulær økonomi til virkelighed. L&T er glade for at kunne tilbyde en løsning for plastaffald fra EPR-organisationen Finnish Packaging Producers Ltd sammen med ReSource. ReSources stærke fokus på bæredygtighed og sporbarhed er i overensstemmelse med vores egne. Vi ser frem til et godt samarbejde i de kommende år.”

Array